Eylül 20, 2018 Zeytin Yorum yapılmamış

Zeytin ve Zeytinyağı Nasıl Saklanmalı?

 

ZEYTİNYAĞI NASIL SAKLANIR?

Zeytinyağını doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerlerde (20 °C–25°C) saklayınız. Zeytinyağı her türlü kokuyu çeker, bu nedenle yabancı koku olmayan yerlerde saklanmalıdır. Ağzının kapalı olmasına dikkat ediniz. Zeytinyağı ağzı açık olarak uzunca bir süre hava ile temas ederse tadı bozulmaya başlar; asitliği de yükselir. Usulüne uygun olarak saklanan Natürel ve Riviera zeytinyağları özelliklerini kaybetmeden 2 yıl içinde tüketebilirsiniz.

ZEYTİN NASIL SAKLANIR?

Zeytin ürünlerini kuru, serin bir yerde saklayınız; güneş ışığı, ısı ve nemden koruyunuz. Zeytinleri, ağzı açıldıktan sonra kendi ambalajında ve buzdolabında muhafaza ediniz. Salamura suyundaki ürünleri kendi salamurasında tutunuz. Yağlı ürünleri ise özelliğini kaybetmemesi ve yağının dibine çökmemesi için ara sıra alt üst ediniz. Ezmelerin içinde doğal zeytinyağı bulunduğu için buzdolabında kristalize olması doğaldır, normale dönmesi için yemeden önce oda sıcaklığında kısa bir süre bekletiniz.

Written by fora_2018