Fora Zeytin’in yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı ürünleri Balıkesir’in Havran ilçesinde bulunan son teknoloji ile donatılmış AntGıda tesislerinde üretilmektedir. Dünyanın en büyük zeytin işleme tesislerinden biri olan AntGıda A.Ş. 1994 yılında kurulmuş, uzun yıllar İş Bankası iştiraki olarak hizmet vermiş ve 2014 yılında Türkiye’nin önde gelen ve saygın sanayi gruplarından biri olan Mermerler Grup tarafından satın alınmıştır. Tesis 60.000 ton kapasite ile 70.000 m2 kapalı olmak üzere 120.000 m2 alana kuruludur.

Fora Zeytin Fabrika Havran Balikesir
Fora, yüksek kalite zeytinleri Türkiye’nin en iyi zeytin yetiştiren bölgelerinden seçmektedir. Toplandığı gibi AntGıda tesislerine gelen zeytinler, ileri teknoloji ile işlenerek, tüm tazeliği ve enfes tadı ile hijyenik olarak sofralara ulaşmaktadır.
Çevre ve sağlık sorumluluğu AntGıda tesislerinin birinci önceliğidir. Üretim sırasında ortaya çıkan atıklar, kendi arıtma tesislerinde çevreye zararsız hale getirilerek yok edilmektedir. Hijyene ve sterilizasyona üretimin her aşamasında önem verilmektedir.
Fora Zeytin’in kaliteye olan tutkusu, zeytin hasadından, işlemeye, ambalajlamadan, pazarlamaya kadar her aşamada net olarak görülmektedir. AntGıda tesisleri ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 ve OHSAS 18001 kalite sistemleri, Helal Sertifikası, Kosher ve BRC belgelerine sahiptir. Uluslararası standartlarda üretimi yapılan Fora Zeytin ürünleri, tüm Türkiye çapında ve dünyanın 40’dan fazla ülkesinde satılmaktadır.
Fora Zeytin, geniş ürün yelpazesi ile tüketicilere siyah ve yeşil zeytin çeşitlerinin yanında, dolgulu, dilimli zeytinler ve zeytin ezmesi seçeneklerinin tamamını sunmaktadır.
Türk damak tadına hitap eden Doğal Siyah ve Yeşil Zeytinler Fora’nın asıl ürünleri arasında yer almaktadır. Sele Zeytini sadece deniz tuzu ile işlem görerek güçlü tadını ve aromasını koruyarak olgunlaşmaktadır. Yağlı Salamura Siyah Zeytinler ise doğal yollarla salamurasında tatlandıktan sonra yağ eklenerek tüketicilere kendine özgü lezzeti ile ulaşmaktadır. Doğal Yeşil Zeytinler, limon ve tuz ile tazeliğini koruyarak yavaş yavaş fermente olmaktadır.
Fora, tüm dünyanın tercihi teknoloji gerektiren Kaliforniya tarzı oksidasyonla işlem görmüş siyah zeytinleri steril ambalajlarda sunabilmektedir. Oksidasyon ile yıllık 18.000 ton işleme kapasitesine sahip üretim alt yapısı bulunmaktadır.
Fora Yeşil Zeytinler, tüm kaliteli zeytinler gibi İspanyol tekniği ile üretilerek, hijyenik şartlar altında pastörize edilerek üretilmektedir, bu yüzden her paket açılana kadar tazeliğini ve saflığını koruyabilmektedir.
Zeytin ürünlerinin yanında Fora, fabrikasının da bulunduğu Kuzey Ege Bölgesi’nden topladığı yüksek kaliteli zeytinlerden sınırlı miktarlarda Naturel Sızma zeytinyağı üretmektedir.