Zeytinde ve zeytinden üretilen zeytinyağında oleik asit, linolik, palmitrik ve stearik asitler, hidrokarbonlar ve A,D,E ve K vitaminleri bulunur.
Oleik asit insan bünyesinin kendisinin yapamadığı ve dışarıdan almak zorunda olduğu bir madde olup, yüksek tansiyon riskini azaltır ve kemik gelişimine katkıda bulunur. Zeytin ve zeytinden yapılan ürünlerde (zeytin ezmesi, zeytinyağı vb.) bolca bulunur. Linolik asit ise kötü huylu kolesterolü düşürücü bir etkiye sahiptir.
İçerdiği A,D,E ve K vitaminleri vücutta antioksidan etkisi gösterir ve hücrelerin yenilenmesini sağlar. Böylece, dokuların yaşlanmasını önler ve beyin fonksiyonlarını korur. Ayrıca, kemiklerin doğal gelişimine ve mineralleşmeye yardımcı olur.
Zeytinyağı cildi yumuşatır, besler ve deri altını bir battaniye gibi sararak üşümeyi önler.
Gastrid ve ülsere karşı koruyucudur.
Oleik asit, süt veren annelerde bebeğin sinir dokularının ve beyin hücrelerinin gelişmesini sağlar.
100g zeytin, içerdiği 170 kcal ile çocuklar için zengin bir enerji kaynağıdır.
Özetle Zeytin ve zeytinden elde edilen zeytinyağı tam olarak, Lezzet ve Sağlık Kaynağıdır.