Ramazan ayı bereketi ve güzelliği ile geldi çattı. Gün boyu sürecek oruç zamanında sizi hem enerjik hem de tok tutacak besinler ile beslenmek büyük önem taşıyor. İftar ve sahur sofralarını daha sağlıklı hale getirmenin yolu ise yeryüzünün en eski ve en sağlıklı lezzeti zeytin tüketiminden geçiyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin önde gelen zeytin üreticilerinden Fora Zeytin olarak bereketli ramazan ayını, sofraların siyah incisi ile buluşturmaya devam ediyoruz. Peki Ramazan ayında özellikle iftarda ve sahurda yiyeceğiniz zeytinin faydalarını biliyor musunuz?
Zeytinde A,C,E vitaminleri, protein, kalsiyum, klor, kükürt ile değerli mineraller bulunmaktadır. Zeytin demir minerali bakımından da oldukça zengin, mideyi yormayan, tüketiminden sonra şişkinlik ya da gaz gibi sıkıntılar yapmayan bir besindir.
İşte orucu zeytinle açmak için üç neden:
1.Oruca zeytin ile başlamak iştahı açar ve daha rahat doymanıza yardımcı olur, sahur zamanında tüketildiğinde ise gün boyu tok kalmanızı sağlar.
2. Ramazan boyu mide problemi yaşıyorsanız, uygun miktarda tüketilen zeytin bu sorunun önüne geçilmesine yardımcı olarak sindirimi kolaylaştırır.
3. Uzun süren açlık, günlük hayatı olumsuz etkileyecek baş ağrılarına yol açabilir. Zeytin tüketmek bağ ağrısının giderilmesine katkı sağlar.