
Zeytin Ezmeli Atıştırmalıklar
Malzemeler:
1/2 paket milföy hamuru 130 gr,
Fora zeytin ezmesi, 1 diş sarımsak soyulmuş, ezilmiş,
3-4 adet taze fesleğen yaprağı,
1 çorba kaşığı kapari,
1 çorba kaşığı biber salçası,
90 gr parmesan rendesi,
2 çorba kaşığı zeytin yağı,
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Salçaları karıştırıp hafifçe sulandırın. Zeytin ezmesi, sarımsak, limon suyu, fesleğen yaprakları, kapari ve zeytinyağını blenderden geçirerek zeytin ezmesi sosunu hazırlayın. Arzuya göre ufak doğranmış bir dilim ançüez ekleyin.
İki adet milföy hamurunu birbirinden ayırmadan enlemesine tezgaha yerleştirip oklavayla açın. Üzerine önce salça karışımını sonra zeytin ezmesi sosunu sürün. Parmesan rendesi serpip hamuru dış kenarlardan orta kısma doğru rulo yapın. Aynı işlemi hamurun diğer kısmından orta noktasına kadar tekrarlayın. 3’er cm’lik dilimler halinde kesin. Kalan milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın. Dilimleri buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Bir fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp dilimleri yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız 230°C fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.