
Erken hasat zeytinyağı, Eylül ve Ekim aylarında henüz yeşilken toplanan zeytinlerden sıkılan, meyvemsi aroması yüksek ve asit oranı düşük natürel sızma zeytinyağıdır.
Neden daha pahalı?
Zeytinler olgunlaşmadan, dalında henüz yağlanmadan toplandığı için verim düşüktür, yani aynı miktar yağ için çok daha fazla zeytin sıkmak gerekir. Bu sebeple maliyeti ve fiyatı normal hasat döneminde elde edilen zeytinyağına göre yüksektir.
Filtresiz Erken Hasat
Zeytinyağının meyvemsi aroması, içindeki doğal vitamin ve mineraller zeytinin posasında bulunur, tercihen zeytinyağı sıkıldıktan sonra filtre edilmeden şişelenebilir. Böylece vitamin ve mineral açısında zengin olan bu zeytinyağından meyvemsi ve taze bir tat alabilirsiniz. Ancak bu ürün 6 aylık bir sürede tüketilmesi gerekir çünkü içindeki posa uzun sürede zeytinyağının bozulmasına neden olur. Tıpkı taze sıkılmış meyve suları gibi…