Yılbaşı hazırlıklarının başladığı bu dönemde, masanızı süsleyecek ve misafirlerinizin yüzünü güldürecek zeytinli penguen tarifi sizlerle! Yapımı da oldukça basit!

Malzemeler:

200 gr suda top mozarella

160 gr Fora çekirdeksiz siyah zeytin

2 adet havuç

½ kg kırmızı kapya biber

100 gr tel peynir

Hazırlanışı:

İlk olarak havuçları yıkayın ve slicer yardımıyla kabuklarını soyun. Sonrasında halka halka doğrayın. Doğradığınız havuç halkalarından pizzaya benzer şekilde üçgen dilimler kesin ve kenara ayırın. Ayırdığınız havuçları dilimleyin. Fora çekirdeksiz zeytinlerin yarısını bıçak yardımıyla ikiye bölün. Kapya biberlerinizin uç kısımlarını küçük üçgenler olacak şekilde kesin.

Havuç halkalarınızın üzerine suda top mozarella peynirlerini yerleştirin. Peynirin üzerine bütün çekirdeksiz zeytinleri, yan kısımlara ise kanat olacak şekilde dilimlediğiniz zeytinleri yerleştirin, şeklini koruması için kürdan kullanabilirsiniz. Hazırladığınız havuç dilimlerini bütün çekirdeksiz zeytinlerin içine yerleştirin. En üste kampa biber üçgenlerini koyun. Şapka kısmını tel peynirler yardımıyla arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz! Afiyet olsun!

Written by ecemtaneri