3 yumurta
2 Su Bardağı Mısır Unu
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Süt
5 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
2 tane Kabartma Tozu
Yumurta ve şeker mikser yardımı ile krema haline gelene kadar çırpılır.
Yoğurt, süt ve sıvı yağ eklendikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edilir.
Ardından un, mısır unu, tuz, kabartma tozu ve Fora Dilimli Zeytin eklenen karışım bir spatula yardımıyla karıştırılır.
Hazır olan harcımız yağlanmış fırın kalıbına alınıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dk (fırınınıza göre değişkenlik gösterebilir) pişirilir. Üzeri kızarıp piştiğinden emin olduğunuz keki fırından alıp afiyetle yiyebilirsiniz. 🙂