Kasım 22, 2018 Tarifler Yorum yapılmamış

Porsiyon: 8 kişilik

Hamuru için:

  • 250 gr un
  • 60 ml soğuk su
  • 125 gr tereyağı (soğuk), küp kesilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz

 

Dolgusu ve üzeri için:

  • 160 gr FORA yeşil ve siyah dilim zeytin
  • 1 adet orta boy soğan, soyulmuş, küp doğranmış
  • 3 adet orta boy kabak, soyulmuş, küp doğranmış
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 dal dereotu, ince kıyılmış
  • 3 adet yumurta
  • 60 ml süt
  • 150 ml krema
  • 100 gr keçi peyniri
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • Tuz, karabiber

 

Hamuru için: Unu tepeleme tezgâha döküp tuzla karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp tereyağını ekleyin ve parmaklarınızla ezerek yoğurmaya başlayın. Azar azar soğuk su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar hızlıca yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az bir saat dinlendirin.

Dolgusu için: Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun. Kabakları ekleyip kavurmaya devam edin. Yumurtaları süt, krema, keçi peyniri, muskat rendesi, biraz tuz ve karabiberle bir kapta karıştırın. Kavurduğunuz soğanlı kabak, dereotu ve zeytinleri ilave edip dolguyu hazırlayın. İki adet yağlı kağıdı şerit kesip kiş kalıbının tabanına çapraz olarak yerleştirin. Dinlenen hamuru biraz un serptiğiniz tezgaya alıp oklavayla açın. Kalıba yerleştirip kenarlarını parmaklarınızla düzeltin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurun üzerine yağlı kağıt serip biraz bakliyat yerleştirin. Önceden ısıttığınız 220°C fırında 12-13 dakika pişirin. Fırından çıkarıp bakliyat ve yağlı kağıdı alın, dinlenmesi için biraz bekletin. Üzerine hazırladığınız dolguyu ekleyin. Üzeri kızarana kadar 165°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

Written by fora_2018