Ağustos 12, 2020 Genel, Tarifler Yorum yapılmamış

Akdeniz kültürünün en önemli özelliklerinden biri yemege verilen önemdir. Bereketli doğası sayesinde binlerce çeşit tarif bulabilirsiniz. Bugün sizlere damakları serinletici, ister kahvaltıda ister akşam yemeğinde sofralara Akdeniz rüzgarları estirecek zeytinli ve süzme yoğurtlu meze tarifimizi paylaşacağız.

Malzemeler

Süzme yoğurt

İstege göre sarımsak

Fesleğen

Nane

Fora Zeytin Naturel Sızma Zeytinyağı

Fora Zeytin Dilimli Siyah/Yeşil Zeytin

Çörekotu

Tuz

Kekik

Süzme yoğurdunuzu istediginiz miktarda kaseye koyup dilerseniz doğradığınız sarımsakla ve tuzla bir kaç kez karıştırın. Fora Zeytin Dilimli zeytinleriniz tercihinize göre ya yoğurtla karıştırın ya da üstüne yerleştirin. Ardından minik fesleğen ve nane yapraklarını ekleyin. Fora Zeytin Naturel Sızma Zeytinyağını üstünde gezdirdikten sonra son dokunuşu çörekotu ve kekikle yapın. Evinizde halihazırda dağ kekiği varsa mükemmel bir aroma yakalamış olursunuz, bizden söylemesi! Afiyet olsun.

Written by fora_2018