Izgara zeytin yeni hayatımıza girmiş olmasına rağmen çok kişi tarafından beğeniliyor. Sadece kahvaltıda değil yemeklerde de sofraları süsleyen bu yeni lezzetin yapılışına dair bilgi vermek isteriz.
Izgara zeytin üretmek için önce özenle seçilen önceden tatlanmış Domat çeşidi zeytinlerin çekirdekleri çıkartılıyor. Daha sonra bu çekirdeği çıkartılan zeytinlerin salamura suyu süzdürülerek hafif bir kurutma işlemine tabi tutuluyor. Makine ortamında alttan ve üstten yüksek ateşli ızgara telleri ile hafif bir baskı uygulanıyor. Izgara telinin şekli yüksek ısıyla zeytinin üzerinde çizgiler ve hafif bir barbekü tadı bırakıyor. Makineden çıkan zeytinlere paketleme aşamasında sarımsak ve çeşitli baharatlarla birlikte hazırlanan yağlı salamura suyu ekleniyor. Böylece eşsiz aromatik bir tat ortaya çıkıyor.
Sadece bizde değil, Grilled Olives adı ile tüm dünyada da ilgi çekeceğe benziyor.